Prinsepar rejser uden børnene

Hertugparret af Cambridge, Kate og William, skal næste år på en officiel udlandsrejse, hvor det ikke ventes, at deres to børn skal med.
Hertuginde Kate og prins William har også besøgt Danmark, det skete i november 2011, hvor de spist frokost på Amalienborg og besøgte Unicefs distributionscenter i København sammen med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Hertuginde Kate og prins William har også besøgt Danmark, det skete i november 2011, hvor de spist frokost på Amalienborg og besøgte Unicefs distributionscenter i København sammen med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

I maj måned blev hertuginde Kate og prins William forældre til prinsesse Charlotte, og året byder derfor ikke på nogle lange, officielle rejser.

Men næste år skal Kate og William på langfart, skriver Hello! Magazine.

Parret skal enten rejse i foråret eller efteråret. Det er endnu ikke fastlagt, oplyser en ansat ved det britiske hof.

I de britiske medier har muligheden for et officielt besøg i Caribien tidligere været luftet, men det kan hoffet ikke bekræfte.

Men en lang, officiel udenlandsrejse med mange pligter, besøg og middage er ikke så velegnet til småfolk. Derfor ventes hertuginde Kate og prins Williams børn, prins George og prinsesse Charlotte, heller ikke at skulle med.

Hvilken destination, det bliver, afhænger også meget af, hvor det britisk udenrigsministerium ønsker, at parret skal hen.

Tidligere har den toårige prins George dog været med til at repræsentere sit land under et besøg i Australien og New Zealand med sine forældre sidste år.

Prins William og hertuginde Kate har ellers været på officiel rejse til Canada og Californien i 2011 efter deres bryllup. Parret har desuden besøgt Singapore, Malaysia, Salomonøerne og Tuvalu i Stillehavet i 2012.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.