Prinsepar mødte filmstjerne i London

Under kinesiske præsidents statsbesøg fik hertuginde Kate og prins William muligheden for at møde Hollywood-stjernen Jackie Chan.
Ud over at mødes med Kinas præsident, Xi Jinping, og hans hustru, Peng Liyuan, traf hertuginde Kate og prins William også filmstjernen Jackie Chan i London.
Ud over at mødes med Kinas præsident, Xi Jinping, og hans hustru, Peng Liyuan, traf hertuginde Kate og prins William også filmstjernen Jackie Chan i London. Foto: Heathcliff O'Malley/AP

Et på papiret helt formelt besøg ved en ny kunstudstilling i London udviklede sig onsdag til en sjov oplevelse for det britiske royale par, hertuginde Kate og prins William.

De to kongelige besøgte udstillingen sammen med det kinesiske præsidentpar, Xi Jinping og hustruen Peng Liyuan, som er på et fire dage langt statsbesøg i Storbritannien. Men det viste sig, at præsidentparret ikke var de eneste asiatiske VIP-gæster ved arrangementet, skriver engelske Hello Magazine.

Den Hong Kong-fødte actionfilmstjerne Jackie Chan var nemlig også mødt op til udstillingen i London, og den altid smilende Rush Hour-stjerne stillede glædeligt op til fotografier.

Kunstudstillingen i London havde til formål at vise det kreative samarbejde og fejre de kulturelle bånd mellem Storbritannien og Kina, som de senere år er blevet forstærket markant.

Under en stor banket tirsdag, da det kinesiske præsidentpar netop var ankommet til landet, talte dronning Elisabeth også varmt om forholdet mellem Kina og Storbritannien.

Hun udtrykte blandt andet stor glæde for den varme velkomst, som prins William fik, da han tilbage i marts besøgte Beijing og Shanghai. Det besøg var desuden første gang i næsten 30 år, at et medlem af det britiske kongehus besøgte Kina.

Fredag er den kinesiske præsidents sidste dag i Storbritannien i denne omgang.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.