Prinsens højgravide hustru hjælper ulykkelige unge

Prins Williams smukke hustru er gået ind i kampen for at sikre fokus på især børn og unge, der lider af psykiske problemer – de skal vide, at de har ret til hjælp, siger hun.
Hertuginde Kate råber op, for alle med psykiske lidelser skal vide, at de har ret til at få hjælp.
Hertuginde Kate råber op, for alle med psykiske lidelser skal vide, at de har ret til at få hjælp. Scanpix

Hertuginde Kate er højgravid med hende og prins Williams andet barn. Hun skal angiveligt føde i næste måned. Så der er nok at se til på familiefronten, men den unge hertuginde er ikke gået på barsel endnu.

LÆS OGSÅ: Her er den type venner, du bør droppe

Hun har offentlig erklæret, at Englands børn har brug for omsorg. Hun har i en meddelelse fra hoffet erklæret, at folk er godt på vej, når det kommer til at snakke om mentale problemer.

- Jeg tror på, at vores generation af forældre, omsorgspersoner, lærer og sundhedsmedarbejder nu har muligheden for at give vores børns mentale sundhed den opmærksomhed, den har brug for. 

LÆS OGSÅ: Sarah Jessica Parker: Sådan ser hun ud nu

De voksne skal bane vejen

Hun forklarer, at det i kampen mod psykisk sygdom er vigtigt, at tabu og skam fjernes, så både voksne og børn tør tage fat i de problemer, de måtte have.

Og den skam fjernes bedst ved at de voksne leder vejen, fortæller hertuginden, der er involveret i flere foreninger, som arbejder med børns vilkår.

LÆS OGSÅ: Klø på: Morgensex er godt

Derfor forsøger hun nu at række en hånd ud til alle i England og fortælle, at der findes hjælp til dem, der har brug for det.

- Jeg finder det meget vigtigt, at både unge og voksne ved, at de kan spørge om hjælp. For i forhold til den psykiske sundhed, så er vi nødt til at yde støtte så snart et barn er udsat for følelsesmæssige udfordringer.

LÆS OGSÅ: Derfor kikser dine scrambled eggs

Opråbene kommer Kate med i forbindelse med en stor kampagne ”Time to Mind campaign”. Den sætter fokus på netop børns sundhed og nødvendigheden af tidlig indblanding, hvis der er problemer.

En tankegang, som hertuginden tydeligvis støtter og er passioneret omkring. Hun ønsker, at folk skal søge hjælp, i stedet for at gemme sig væk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.