Prinsen ikke bange for selv at gøre rent derhjemme

Der bliver både gjort rent og lavet mad for de kongelige i Sverige, men det skal ikke afholde Victorias mand, Daniel, fra at gribe kosten, hvis det er nødvendigt.
Prins Daniel har arbejdet i hjemmeplejen, så han kan sagtens gøre rent. 
Prins Daniel har arbejdet i hjemmeplejen, så han kan sagtens gøre rent.  FOTO: Scanpix

Sveriges prins Daniel er ikke vokset op som kongelig. Det blev han først, da han giftede sig med kronprinsesse Victoria, og med det fulgte både penge, slot og folk til at stå for rengøringen.

Men sådan har det ikke altid været for Daniel. Han har nemlig en fortid som medhjælper i hjemmeplejen, og kan derfor både støvsuge og svinge støvkluden, skriver Billed Bladet

Hjalp både unge og ældre

I et længere interview med bladet DI Weekend fortæller prinsen, at han efter endt militærtjeneste kom til at arbejde med socialt udfordrede unge mennesker og i hjemmeplejen.

Her blev han god til at vande blomster, anrette kaffeborde, støve vinduskarme af og fange nullermænd selv i de mest kringlede hjørner.

– Oj, hvor jeg lå på gulvet i min fulde længde og støvsugede under sofaerne hjemme hos de ældre damer, siger prins Daniel.

Han hjalp dem med alt fra at få deres medicin og rengøring til personlig hygiejne, og det er altså en tid, han aldrig vil glemme, fortæller han.

Prins Daniel har heller ikke glemt, hvordan man gør rent, så her kan han også træde til, hvis det en dag bliver nødvendigt på slottet.
Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.