Prins William: Taler om Dianas død

Prins William fortæller nu, at det var en særdeles smertefuld tid i perioden efter sin mors død.
Prins William mindes sin mor i tale til fordel for børn i sorg. 
Prins William mindes sin mor i tale til fordel for børn i sorg.  FOTO:Scanpix

Hele verden var i sorg, da prinsesse Diana i 1997 omkom i en bilulykke. En ulykke der satte en stopper for mange års intens kamp i det britiske kongehus mellem netop Diana og eksmanden prins Charles.

Men med prinsesse Dianas død startede en helt ny kamp for de to efterladte sønner, William og Harry.

Prins William, der i dag er 33 år, var kun 15 år, da ulykken skete og den slog på alle måder benene væk under ham, har han netop fortalt ved en velgørenhedsbegivenhed for børneorganisationen Child Bereavement UK, skriver Billed Bladet

Det mest smertefulde et barn kan opleve

Prins William, der i dag selv er far til to små børn og godt gift, husker stadig tydeligt, hvordan det var i perioden efter sin mors død:

- Det min mor anerkendte dengang – og det jeg forstår nu – er, at sorg er det mest smertefulde som et barn eller en voksen kan opleve, sagde prins William blandt andet.

Dermed fortæller han åbent, at han selv ved, hvordan den store sorg kan bide sig fast og ødelægge et barns opvækst.

Han holdt tale, fordi han er blevet inviteret til at være protektor for organisationen, som hans mor var med til at starte for 21 år siden. Og han er utrolig glad for, han er blevet spurgt, om han vil varetage opgaven, fortæller han, ifølge www.radaronline.com

- Det giver endnu mere mening, nu hvor jeg selv er forældre, siger han og understreger, at hans mor ville være utrolig stolt af det arbejde, som organisationen gør for børn og unge i sorg. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.