Prins William kalder Elizabeth for Chefen

Dronning Elizabeth fylder snart 90 år, og hendes barnebarn roser det kongelige overhoved for at være en stærk leder for familien.
Prins William og hertuginde Kate er på besøg i Indien, inden de skal hjem og fejre dronning Elizabeths 90-års fødselsdag.
Prins William og hertuginde Kate er på besøg i Indien, inden de skal hjem og fejre dronning Elizabeths 90-års fødselsdag. Foto: Rick Rycroft/AP

Prins William og hertuginde Kate er på officiel rundrejse i Indien. Her skal det kongelige par både spise middag med Indiens premierminister, se på truede næsehorn og besøge Taj Mahal, inden de igen forlader den tidligere britiske koloni for at komme hjem og fejre dronning Elizabeths 90-års fødselsdag.

Og prins William talte netop om sin bedstemor i rosende vendinger under sit besøg i Indien, da han deltog i en havefest i New Delhi.

- Jeg er utroligt heldig med at have min bedstemor i mit liv. Hun fylder 90 år, og hun er en bemærkelsesværdigt energisk og dedikeret ledetråd for sin familie. Jeg er så glad for, at mine børn har muligheden for at lære dronningen at kende. George og Charlotte vil opdage, hvor heldige de er, sagde prins William ifølge The Telegraph.

Dronning Elizabeth er den længst siddende nulevende monark, og hun har ofte fået et prædikat som en stærk men også hård kvinde. Prins William selv jokede da også med dronningens hårde attitude til de fremmødtes store fornøjelse.

- Selv om hun er min bedstemor, så er hun i den grad også chefen, indrømmede William.

Både prins William og hertuginde Kate er hjemme igen inden dronningens 90-års fødselsdag den 21. april.

Den store, nationale fejring af Elizabeth er først planlagt til at blive afholdt fra den 12.-15. maj.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.