Prins William går på ulønnet fædreorlov

Den vordende fader har afsluttet den første del af sin ambulancefly-pilotuddannelse hurtigere end forventet. Nu går han på ubetalt orlov.
Prins William og hertuginde Kate. Parret har nu taget overlov for at forberede sig på tilkomsten af deres andet barn.
Prins William og hertuginde Kate. Parret har nu taget overlov for at forberede sig på tilkomsten af deres andet barn. Foto: Chris Jackson/AP

De næste knap seks uger må de engelske ambulancefly undvære en royal redder.

Prins William går nemlig i sin højgravide kones fodspor og tager orlov fra jobbet for at forberede sig på fødslen af parrets andet barn.

Det skriver Hello! Magazine.

For at kunne gå på orlov med god samvittighed har prinsen skruet op for præstationerne i forårsvejret. Og det betyder, at han har afsluttet første fase af uddannelsen hurtigere end forventet - godt hjulpet på vej af den skyfrie himmel og varme vind.

Men den hurtige afslutning af første del på uddannelsen betyder også, at prinsen må undvære lønnen i de knap seks uger, han er på orlov.

Prinsen vender først tilbage til arbejdet den 1. juni, hvor han skal i gang med anden del af sin ambulanceflypilot-uddannelse. Og her bliver der ikke tid til korte dage eller forlængede weekender med prinsens nye datter eller søn.

Den sidste del af uddannelsen kræver nemlig tre ugers uafbrudt træning og arbejde, hvor han blandt andet skal være til rådighed for den nye EC145 helikopter, som bruges til redningsmissioner.

Men heldigvis er han tæt på hjemmet, Kate og deres snart to børn. Anmer Hall, hvor den lille familie skal bo efter fødslen, ligger nemlig tæt på de lufthavne, som William skal dække, når han begynder sin ambulancepligt til sommer.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.