Prins vil dedikere sit liv til krigsveteraner

Prins Harry vil bryde tabuet om psykisk sygdom og dedikere resten af sit liv til at støtte krigsveteraner.
Prins Harry er protektor for "Walk of Britain" og går med krigsveteranerne på en del af ruten, der er 1600 kilometer lang.
Prins Harry er protektor for "Walk of Britain" og går med krigsveteranerne på en del af ruten, der er 1600 kilometer lang. Foto: Chris Jackson/AP

Prins Harry har selv kamperfaring efter ti års karriere i de britiske væbnede styrker, hvor han nåede at blive udsendt to gange til Afghanistan.

Derfor var det også oplagt, at han i går sluttede sig til en gruppe krigsveteraner, der skal gå 1600 kilometer gennem Storbritannien som en del af begivenheden "Walk of Britain". Den lange march sætter fokus på mennesker med psykiske udfordringer, og i den forbindelse fortalte den 31-årige prins, at England er nødt til at gøre mere for dem, der døjer med ar på sjælen.

- Psykisk sygdom er et følsomt emne, men det behøver det ikke at være. Vi har brug for at tale mere om det, så vi kan fjerne stigmaet, fortalte han ifølge The Telegraph og fortsatte:

- Hvem er bedre til at bringe emnet på banen end krigsveteraner? De er mentalt stærke, og de er villige til at tale om deres udfordringer.

Selvom prins Harry lever et liv, der dårligt kan sammenlignes med den gennemsnitlige soldats, binder deres oplevelser i krig dem alligevel sammen, mener prins Harry, der selv har rang af kaptajn.

- Jeg elsker at være sammen med de her fyre. Jeg tror, at jeg nogenlunde kan sige, hvad de gennemgår, selvom det er svært, fordi alle er unikke. Mit fokus resten af livet bliver at sørge for, at de får den bedst mulige støtte, fordi jeg ved, hvor værdifulde de er for vores samfund, siger den rutinerede Apache-pilot.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.