Prins til kamp mod mobning: Det er dumt og ondt

Mobning er ødelæggende for menneskers liv og skal stoppes. Det mener prins William, som nu går aktivt ind i kampen mod mobning.
Det er alles ansvar at sørge for, at mobning ikke finder sted. Sådan lyder budskabet fra britiske prins William, som i en ny kampagne sætter fokus på mobning og de skadelige virkninger forbundet med det.
Det er alles ansvar at sørge for, at mobning ikke finder sted. Sådan lyder budskabet fra britiske prins William, som i en ny kampagne sætter fokus på mobning og de skadelige virkninger forbundet med det. Foto: Rick Rycroft/AP

Det er alles ansvar at sørge for, at mobning ikke finder sted. Sådan lyder budskabet fra britiske prins William, som i en ny kampagne sætter fokus på mobning og de skadelige virkninger forbundet med det.

Den 34-årige prins har for nylig oprettet en enhed, der skal komme mobning på nettet til livs, og mandag optrådte prins William så i en video, der skal sætte fokus på mobning, skriver det amerikanske medie ABC News.

- Det er vores kollektive ansvar at være beredte og være klar til at udfordre den adfærd, vi ser omkring os. Vi har alle en rolle at spille i at sikre, at vi ikke står standby, men i stedet står op over for og sætter en stopper for mobning, lyder det fra den britiske tronarving i videoen, som blev offentliggjort mandag forud for tirsdagens 'Stå op over for mobning-dag', som bliver den første af sin slags nogensinde.

- Mobning er et problem, som kan påvirke os alle uanset alder, baggrund, køn, seksualitet, race, handicap eller religion. Det kan ske af mange grunde. Det er ofte dumt og ondt og kan antage mange former, tilføjer den 34-årige far til to desuden i videoen.

Den nyoprettede kampagne er arrangeret af velgørenhedsorganisationen The Diana Award, som både prins William og prins Harry støtter.

Ud over de to prinser tager flere andre kendte mennesker også del i kampagnen. Blandt andet deltager skuespillerne Ben Kingsley og Will Poulter.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.