Prins taler ud: Jeg vil gøre min mor stolt

Som 12-årig mistede prins Harry sin mor, og resten af livet vil han prøve på at udfylde tomrummet efter prinsesse Dianas tragiske død.
31-årige prins Harry mistede sin mor i 1997. Det store tomrum, hun efterlod, vil han bruge resten på at prøve at udfylde, fortæller han.
31-årige prins Harry mistede sin mor i 1997. Det store tomrum, hun efterlod, vil han bruge resten på at prøve at udfylde, fortæller han. Foto: Alastair Grant/AP

Siden den forfærdelige bilulykke i 1997, som rystede hele verden, har prinsesse Dianas yngste søn kun haft ét mål. Prins Harry ville sørge for at udvikle sig til en søn, hun kunne være stolt af, fortæller han nu i et interview med People Magazine.

- Alt, hvad jeg vil, er at gøre min mor utroligt stolt. Det er det eneste, jeg nogensinde har ønsket at gøre, slår prins Harry fast over for magasinet.

På forsiden af bladet har han et lille smil på læben, men interviewet er straks mere vemodigt. Her taler den 31-årige prins åbenhjertigt om tabet af sin mor, som blev dræbt i en bilulykke i Paris, da han var kun 12 år gammel.

- Da hun døde, var der et gabende stort tomrum. Ikke kun for os, men også for en masse mennesker over hele verden. Og hvis jeg kan udfylde bare en lillebitte del af det, så har jeg gjort mit arbejde, forklarer prinsen.

Selv om prinsessen sikkert er mindre stolt af sin søns katastrofale påklædning til en kostumefest for et par år siden, hvor han blandt andet bar et hagekors på sit skjorteærme, har han dog også gjort mere prisværdige ting.

Efter sine udsendelser som soldat i Afghanistan har prins Harry nemlig engageret sig i blandt andet Invictus Games Foundation, som afholder store sportsstævner for tidligere udsendte soldater, der er vendt sårede hjem fra krig. Og han har ikke tænkt sig at stoppe sit velgørende arbejde.

- Resten af mit liv vil jeg forsøge at udfylde tomrummet, min mor efterlod. Det samme vil William, siger prins Harry.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.