Prins skal i lære hos hestehvisker for at hjælpe veteraner med PTSD

Prins Harry skal i træning hos kongehusets hesterådgiver for at lære mere om en metode med heste, der kan hjælpe veteraner med PTSD.
Foto: Scanpix

At en prins skal i lære hos en hestehvisker lyder som noget af et bizart scenarie.

Men det er ikke desto mindre virkeligheden for den britiske prins Harry, skriver avisen The Evening Standard.

Prinsen har nemlig valgt at gå i lære hos kongehusets hesterådgiver, Monty Roberts, for at lære mere om en metode, som den 81-årige rådgiver har udviklet.

Men det er ikke heste, den 32-årige prins ønsker at gøre livet lettere for. I stedet drejer det sig om at hjælpe de af Storbritanniens veteraner, der kæmper med posttraumatisk stress (PTSD), efter de er kommet hjem fra krig.

Monty Roberts har nemlig udviklet et tre dage langt program kaldet "Horse Sense and Healing", hvor PTSD-ramte veteraner gennem arbejdet med heste får det bedre.

- Det er en metode til at kommunikere med en hest og et stærkt redskab til effektivt at håndtere de følelsesmæssige traumer fra krigsstress og den efterfølgende vrede, sociale tilbagetrækning og mistillid, fortæller Monty Roberts om metoden til avisen.

Den kongelig hesterådgiver, der efter sigende har været inspiration til Nicholas Evans berømte bestseller "Hestehviskeren", har arbejdet med dronning Elizabeths heste og hunde gennem årtier, og han glæder sig nu til også at arbejde sammen med prins Harry.

- Prinsen har lært af arbejdet og ønskede at få en dybere forståelse. Det bliver en ære for mig at vise ham det, siger Monty Roberts i interviewet.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.