Prins oplever rædsler i flygtningelejr

Engelske prins Charles brugte sin søndag blandt syriske flygtninge i den jordanske flygtningelejr Zaatari.
Prins Charles rejser i disse dage rundt i Mellemøsten, og søndag besøgte han en af verdens største flygtningelejre.
Prins Charles rejser i disse dage rundt i Mellemøsten, og søndag besøgte han en af verdens største flygtningelejre. Foto: Nasser Nasser/AP

Der er meget andet end klipning af røde bånd og nytårskure, som fylder de kongeliges kalendere.

Det beviste engelske prins Charles, da han søndag aflagde besøg i Zaatari-flygtningelejren i Jordan.

Prinsen er i disse dage på en tur rundt i Mellemøsten, og allerede på sin første dag kunne han således ved selvsyn opleve en række tragiske skæbner i lejren, der ligger en halv time fra den syriske grænse, og som huser godt 85.000 flygtninge.

Under sit besøg fik prins Charles anledning til at høre flere personlige beretninger fra familier, som har været tvunget til at forlade deres hjem i Syrien, og det fik ham til at kalde den nuværende humanitære krise i landet for "et mareridt". Det skriver Daily Mail.

Under besøget blev der dog også tid til et spil fodbold på lejrens bane, og her imponerede prinsen med sin højre fod i et spark, der sendte bolden tværs over banen.

- Han er en sand spiller. En rigtig fodboldspiller, sagde lederen af Zaatari-lejrens sportsklub, Eid Sayyar Beni Khaled efterfølgende.

Zaatari-lejren åbnede i 2012 for at huse dele af de enorme flygtningestrømme, der er fosset ud af Syrien i forbindelse med den blodige borgerkrig, som har raseret landet siden 2011.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.