Prins mødtes med depressionsramte unge

Prins William og Catherine mødte i weekenden en gruppe unge mennesker, der kæmper mod depression og det stigma, der følger med sygdommen.
Weekendens besøg var første gang det royale par optrådte sammen i kampen mod psykisk sygdom.
Weekendens besøg var første gang det royale par optrådte sammen i kampen mod psykisk sygdom. Foto: Arthur Edwards/AP

Selvom depression har udviklet sig til en folkesygdom, er det stadigvæk stigmatiserende at være ramt af lidelsen. Derfor mødte prins William og hans kone, hertuginde Kate, en gruppe unge, der kæmper med psykiske udfordringer, da FN i weekenden markerede den Internationale Dag for Mental Sundhed.

Her fortalte de unge om deres oplevelser med den usynlige sygdom og om hvordan, de ofte bliver mødt med mistro fra deres omgivelser.

- Siden jeg blev indlagt med depression, har jeg ramt den værste periode i mit liv. Min familie kunne ikke forstå, hvorfor jeg havde det så forfærdeligt, og mine jævnaldrende kaldte mig opmærksomhedssøgende og skrev til mig, at jeg skulle slå mig selv ihjel, fortalte en unge pige til det royale par ifølge britiske The Telegraph.

Det var derfor også en tydeligt berørt prins, der roste de unge for at turde stå ved deres sygdom og tale om deres problemer.

- Jeg ved, at det ikke er nemt for jer at skulle genopleve jeres oplevelser igen og igen. Hvis vi kan få flere unge mennesker til at tale om deres problemer, så kan vi virkelig få bragt mental sundhed i fokus, hvor det hører til.

Hertuginde Kate gav også de unge et par opmuntrende ord med på vejen og opfordrede dem til selv at komme med idéer til, hvordan psykisk sygdom kan blive aftabuiseret.

- Jeg bliver ved med at tænke på, hvad vi mere kan gøre, og hvordan vi kan skabe opmærksomhed. Bliv ved med at komme med idéer. Det er så vigtigt at tale om mental sundhed, sagde hun.

Prins William og hertuginde Kate er ikke de første i den kongelige familie, der har kastet sig ind i kampen mod psykisk sygdom. Prins Harry fortalte for to uger siden, at han vil dedikere resten af sit liv til at hjælpe krigsveteraner, der kæmper med psykisk sygdom efter deres udsendelser.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.