Prins kæmper for næsehorn for datterens skyld

Prins William går aktivt ind i kampen for at bevare de vilde elefanter og næsehorn, så de ikke er væk, før prinsesse Charlotte fylder 25.
Prins William underskrev tirsdag en traktat sammen med en række transportfirmaer og organisationer, der kæmper for det vilde dyreliv. Traktaten skal bekæmpe smugling af blandt andet elfenben og dermed hjælpe med at sikre vilde dyrelivs overlevelse.
Prins William underskrev tirsdag en traktat sammen med en række transportfirmaer og organisationer, der kæmper for det vilde dyreliv. Traktaten skal bekæmpe smugling af blandt andet elfenben og dermed hjælpe med at sikre vilde dyrelivs overlevelse. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Tirsdag blev der sat underskrifter på en ny traktat, som skal sikre truede dyrs overlevelse. Blandt underskriverne var den britiske prins William, som med sin organisation "United for Wildlife" går forrest i kampen for at redde blandt andet vilde elefanter og næsehorn.

Og ifølge den britiske prins er det nødvendigt at tage affære nu - ellers er de vilde næsehorn og elefanter snart fortid.

- Hvis vi tillader, at tingene fortsætter som nu, så vil der ikke være flere vilde elefanter eller næsehorn tilbage, når min datter Charlotte fylder 25, sagde den britiske prins ifølge magasinet Hello! ved arrangementet på Buckingham Palace.

Traktaten, som har fået navnet Buckingham Palace Declaration, forpligter underskriverne til at bekæmpe smugling af blandt andet elfenben ved hjælp af transportindustrien. Traktaten er underskrevet af mere end 40 transportfirmaer, toldmyndigheder og virksomheder, som kæmper for vilde dyrs liv i det fri.

- Krybskytteri er kilde til vold, død og korruption i mange sårbare samfund, sagde prinsen ifølge magasinet Hello!,

- Men denne krise kan stoppes. Ved at implementere disse forpligtelser kan underskriverne sikre en markant forbedring i kampen mod udryddelse.

Prins William har tidligere udtrykt, hvor vigtigt det er, at hans børn vokser op i en verden, hvor der stadig er elefanter og næsehorn. Det fik i efteråret prinsen til tastaturet og i en artikel i Financial Times beskrev han vigtigheden af at beskytte de vilde dyr.

- Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det ville føles, hvis den sidste vilde elefant eller det sidste vilde næsehorn døde. Så skulle jeg forklare over for mine børn, hvordan vi kunne lade det ske, skrev prinsen i Financial Times.

Den 33-årige prins uddybede i avisen, at hvis de vilde dyr uddøde, ville han ikke kunne se sine børn i øjnene og overbevisende sige, at der stadig var håb for at standse klimaforandringerne eller stoppe store konflikter rundt om i verden.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.