Prins Joachims nye job: "Jeg har det fremragende i uniform"

Prins Joachim har rang af oberst, men er ikke bleg for at møde på arbejde i jeans. Han møder på job "et par gange om ugen".
Her er prins Joachim fotograferet i 2001. Også dengang stod der "Prins Joachim" på uniformen.
Her er prins Joachim fotograferet i 2001. Også dengang stod der "Prins Joachim" på uniformen. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv

- Jeg har det fremragende i min uniform. Det er noget, jeg kan relatere til.

Det siger prins Joachim i et interview med dagbladet Børsen, hvor han løfter sløret for, hvad han laver i sit nye job.

Siden november sidste år har prins Joachim været ansat i forsvaret som "særlig sagkyndig". Han har rang af oberst af reserven, og hans opgave er at sætte gang i den hvilende styrke af folk i uniform, som spredt ud over det danske kongerige tæller op imod 10-20.000 reserveofficerer, tidligere soldater og frivillige under Hjemmeværnet.

Møder ind på Kastellet

Når prinsen møder ind på arbejde på Kastellet - ikke langt fra den lille havfrue og eks-hustruen Alexandras luksus-lejlighed i Store Kongensgade i den mondæne del af det indre København - er det ofte i camouflage-bukser og sandfarvet skjorte.

På skjorten står der "Prins Joachim". Og selvom hans rang af oberst betyder, at han ligger højt i hierarkiet, så leder han ingen personer, men hans opgave er at lede efter det potentiale der er i reservestyrken.

- Det er en deltidstilling. Hvis jeg skal sætte tal på, hvor meget tid jeg bruger, så er det alt fra uger, hvor jeg ikke er her, til sidste uge, hvor jeg var på kursus hele ugen med Forsvaret og havde en arbejdsuge op imod 70 timer. Hvis jeg ikke er bortrejst, så vil jeg komme forbi kontoret et par gange om ugen som minimum for at være produktiv herinde, fortæller han til Børsen.

Han fortæller desuden, at han gør en dyd ud af ikke konsekvent at være i uniform. Det gør han for at vise, at han repræsenterer symbiosen mellem den militære og civile side.

- Jeg kan også dukke op som en trold af en æske i jeans og t-shirt. Ej okay, måske ikke helt så dressed down. Men det handler om at bringe det uventet i spil - det er jo netop det, som det handler om i mit job, fortæller han til avisen.

Missionen er en vision

I Forsvarets drejebog er Prins Joachims mission kendt som DS9, Delstrategi 9, men for prinsen er det en vision om et bredere Forsvar med langt flere civile kompetencer og gøremål.

Opgaven er gravalvorlig for prins Joachim. Det ligger ham på sinde at få integreret Forsvaret bedre i det øvrige samfund og sætte de civile kompetencer, som ligger og sover i reservestyrken, i spil.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.