Prins Joachims ældste søn skifter efternavn

Prins Nikolai har droppet sin forhenværende papfars efternavn.
Marie og Joachim med hans sønner af første ægteskab; prins Felix og prins Nikolai, der nu ikke længere vil kaldes Jørgensen.
Marie og Joachim med hans sønner af første ægteskab; prins Felix og prins Nikolai, der nu ikke længere vil kaldes Jørgensen. Foto: SCANPIX arkiv

I sidste uge sprængte grevinde Alexander en skilsmissebombe, da hun offentligjorde, at hun efter otte års ægteskab ikke længere vil være gift med Martin Jørgensen.

Dermed mister Alexandras to sønner, som hun har med prins Joachim deres papfar. Ifølge Ekstra Bladet har ældstesønnen, den 16-årige prins Nikolai, draget konsekvens af bruddet.

På Facebook deler han nu ikke længere efternavn med sin forhenværende papfar Martin Jørgensen. Han har valgt at skifte Facebook-navn fra 'Nikolai Jørgensen' til 'Nikolai Frederiksborg'.

Ifølge Ekstra Bladet det nye Facebook-efternavn 'Frederiksborg' tilsyneladende snuppet fra Alexandras titel, der i sin fulde længde er 'Alexandra Christina grevinde af Frederiksborg'.

Ifølge lektor i samfundsforhold og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen signalerer den unge prins navneskifte, at bruddet mellem hans mor og Martin Jørgensen har været alt andet end fredsommeligt.

- Det signalerer et markant brud. Og det signalerer, at Martin Jørgensen er helt ude af billedet i forhold til, hvordan Nikolaj ønsker at fremstå, siger eksperten til bt.dk.

Den unge prins Nikolai er i øjeblikket kostskoleelev på Herlufsholm Skole. Han lillebror Felix bor stadig hjemme hos mor Alexandra. Drengene har to halvsøskende - prins Henrik og prinsesse Athena - som han har med sin hustru nummer 2, Marie.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.