Prins Joachim griner hele vejen til banken: Sælger ud

Prins Joachim er så småt begyndt at sælge ud af sin jord i Møgeltønder, og det kan vise sig at blive en god forretning, som gør han stenrig.
Prins Joachim kan blive en meget rig mand. 
Prins Joachim kan blive en meget rig mand.  FOTO: Scanpix

Det er ikke længe siden, prins Joachim rykkede familien fra Schackenborg til København, og nu er han begyndt at sælge sin resterende jord fra, beretter BT.

Jorden har en værdi på omkring 97 millioner, så sælger han det hele fra, vil han blive en utrolig rig prins.

BT kan fortælle, at det fremgår af tinglysningen, at dronningens yngstesøn tidligere i år solgte 12 hektar jord til firmaet Envo group for 2,4 millioner kroner.

De hektar udgør kun meget lidt af Joachims samlede jordbesiddelser. Han havde før salget omkring 600 hektar jord, og den erhvervsøkonomiske chef for Videncenter for Landbrug, Klaus Kaiser, vurderer, at hektarprisen på egnen er omtrent 110.000 kroner.

Så sælger prinsen al sin jord fra, bliver han altså stenrig.

Vil sælge det hele

Lige nu har prins Joachim kun solgt lidt af sin jord fra, men tidligere hofmarskal Ove Ullerup fortalte, da prinsen solgte Schackenborg, at resten med tiden også skal sælges:

- Prins Joachim beholder stadig to stykker jord på 600 hektar med tilhørende bygninger med henblik på senere at afhænde det.

Pengene for salget får Joachim selv lov til at beholde, og salget af de 12 hektar jord til Envo Group er da også gået særdeles godt. Her lå prisen i den høje ende og over de 110.000 kroner, som Klaus Kaiser vuderer, man i hvert fald skal have for jorden.

Selv er de nye jord-ejere tilfredse med købet:

- Og prisen er sat ud fra markedsprisen, og så er der lagt lidt til, fordi vi skal bruge det som industrigrund. Og det betyder, at grunden har en lidt højere værdi. Men spørger du mig, så har vi givet lige præcis det, vi skulle, siger Bo Asmussen, der er direktør for Envo Group.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.