Prins Joachim dropper de kongeliges favoritskole

Prins Joachim og prinsesse Maries søn, prins Henrik, bliver ikke elev på Krebs Skole, hvor Joachim ellers selv har haft sin gang.
Joachim og hans hustru går nye veje, hvad angår valg af skole til sønnike.
Joachim og hans hustru går nye veje, hvad angår valg af skole til sønnike. SCANPIX arkiv

Når den katolske privatskole Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup nord for København slår dørene op for endnu et skoleår efter sommerferien, bliver det med en kongelig elev på skolebænken.

Det bekræfter Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, over for Billed-Bladet.

Efter planen starter prins Henrik, der 4. maj fylder seks år, efter sommerferien i 0. klasse.

Med skolevalget bryder prins Joachim og Marie den royale tradition med at sende kongelige børn på Krebs' Skole på Østerbro i København.

Her har Joachims to ældste sønner, prins Nikolai og prins Felix haft deres gang, og her har Joachim selv været elev sammen med sin bror kronprins Frederik.

Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup, som er en romersk-katolsk skole, ligger blot to kilometer fra prins Joachim og prinsesse Maries nye hjem i Klampenborg nord for København.

Prins Henrik har en lillesøster, Athena, men hun er kun tre år gammel, så der er nogle år endnu, til hun skal pakke skoletasken.

Joachims storebror kronprins Frederik har med sin hustru, prinsesse Mary, for øvrigt også valgt at bryde skoletraditionen - og det med noget så utraditionelt som en folkeskole. Parrets ældste søn, landets kommende kong Christian, er ligesom sin lillesøster Isabella elev på Tranegårdsskolen i Hellerup.

Her ses prins Henrik med mor, far og lillesøster, da sidstnævnte for nogle år siden blev døbt. Arkivfoto: Scanpix

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.