Prins Joachim arbejder lige så lidt som prins Henrik

Det er ikke nemt at være prins Joachim - han må ikke stjæle rampelyset fra sin bror, så det er svært at sætte ham til noget, siger ekspert.
I alt har 47-årige prins Joachim haft 30 officielle arrangementer i sin kalender siden nytår.
I alt har 47-årige prins Joachim haft 30 officielle arrangementer i sin kalender siden nytår. Foto: Scanpix/arkiv

Sammenlignet med de øvrige medlemmer af den danske kongefamilie trækker prins Joachim ifølge den officielle kalender ikke i arbejdstøjet særlig tit.

Det viser en gennemgang af kongehusets deltagelse i officielle arrangementer, som BT har lavet for årets første seks måneder.

I alt har 47-årige prins Joachim haft 30 officielle arrangementer i sin kalender siden nytår. Det er det samme antal som prins Henrik, som for lidt over en måned siden fyldte 82 år og er gået på pension.

Til sammenligning har dronning Margrethe haft 71 officielle arrangementer, kronprinsesse Mary 58 og kronprins Frederik 55. 

Ekspert: Joachim har en svær rolle

Opgørelsen viser, at kongehuset har et problem, mener Sebastian Olden-Jørgensen, der er lektor på Københavns Universitet og forfatter til en bog om kongehuset.

- Jeg synes, det understreger, at kongehuset har et problem i, hvordan de skal retfærdiggøre prins Joachims stilling over for offentligheden. Han har en svær rolle, fordi han jo under ingen omstændigheder må stjæle lyset fra kronprinsparret, så det kan være svært at se, hvilke opgaver man skal sætte ham til. Det har simpelthen været svært for dem at finde meningsfuld beskæftigelse til ham, siger han til BT.

Historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen siger dog til BT, at det er svært at vide, hvor meget forberedelse der er i de enkelte opgaver.

Mindre centralt placeret

- Nogle er der måske ingen forberedelse i, mens andre tager lang tid. Det er klart, at prins Joachim aldrig vil have så mange opgaver som kronprinsparret, fordi han er mindre centralt placeret, siger han.

Han mener også, at prins Joachim kunne sende et andet signal ved at være med til den årlige sønderjyske familie-fotografering på Gråsten Slot i og med, at han gav udtryk for at ville bevare tilknytningen til det sønderjyske, da han og familien forlod Schackenborg Slot i Møgeltønder og flyttede familien til København.

Prins Joachim har 42 protektioner og æreshverv, heriblandt er han protektor for Dansk Rugby Union, Esbjerg Museum og Reserveofficersforeningen i Danmark.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.