Prins inviterer indenfor i radio-program

Den britiske prins Charles giver et sjældent intimt indblik i sit liv og tanker, når han inviterer BBC's Radio 4 med til Rumænien.
Prins Charles slår dørene op for sit rumænske hjem og sit syn på de østeuropæiske samfund.
Prins Charles slår dørene op for sit rumænske hjem og sit syn på de østeuropæiske samfund. Foto: Unger Anthon/free

Når den britiske radiokanal Radio 4 inviterer indenfor til en ny række programmer inden længe, bliver det med et royalt vingesus.

Prins Charles af Wales har nemlig sagt ja til at optage et radioprogram med den BBC-drevne radiokanal, hvor han åbner dørene til sit hjem i Rumænien.

Idéen med radioudsendelsen er, at prinsen skal fortælle om oplevelsen ved at bo i de mere landlige egne, omgivet af natur og enge i en specialudgave af programmet "On your farm". Samtidig vil prinsen blive en anelse politisk, når programmet også vil komme ind på, hvad briterne kan lære af de østeuropæiske samfund.

BBC's radiostationer har stor tradition for programmer, hvor kendte personer spiller en oplysende rolle.

Hvert år siden 1948 er store internationale tænkere og videnskabsfolk også blevet inviteret til at folde sig ud i de såkaldte Reith-foredrag. I år går den ære til den kørestolsbundne videnskabsmand og professor Stephen Hawking.

I sit Reith-foredrag vil Hawking fortælle lytterne om sorte huller og som en af verdens førende teoretikere inden for fysik, håber han at "begejstre en ny generation" med et af videnskabens store undere.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.