Prins indtager forside af homomagasin

Den britiske prins William pryder forsiden af det verdensomspændende magasin Attitude, der er målrettet homoseksuelle.
Den britiske prins William optræder på forsiden af homomagasinet Attitude. Prinsen er den første fra det engelske kongehus, som nogensinde har ladet sig fotografere til et blad for homoseksuelle.
Den britiske prins William optræder på forsiden af homomagasinet Attitude. Prinsen er den første fra det engelske kongehus, som nogensinde har ladet sig fotografere til et blad for homoseksuelle. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Tidligere i år kunne man se hertuginde Kate på forsiden af Vogue, da magasinet udgav sit jubilæumsnummer i anledningen af dets 100 års fødselsdag. Forsiden blev hurtig en stor nyhed, da det var første gang, at Englands kommende dronning kunne ses på mode- og livsstilsmagasinets forside.

Det er dog ikke kun den britiske hertuginde, som for tiden pryder forsider på verdensomspændende magasiner. Det britiske magasin Attitude, der er målrettet homoseksuelle, afslører nemlig, at prins William optræder på forsiden af bladet i denne måneds udgave.

Prins Williams forsidebillede er en historisk begivenhed, da den 33-årige prins er den første repræsentant fra det britiske kongehus, som har ladet sig fotografere til forsiden af et blad for homoseksuelle.

I forbindelse med sin optræden i bladet fastslår prinsen også, at seksualitet ikke burde være genstand for mobning og diskrimination. Det skriver Attitude på sin hjemmeside.

- Ingen burde blive mobbet med deres seksualitet, og ingen bør skulle leve med den slags had, som disse unge mennesker oplever. De unge bøsser, lesbiske og transkønnede mennesker, som jeg har mødt gennem Attitude, er i sandhed modige, og de giver håb til dem, som bliver mobbet og diskrimineret lige nu, fortæller prins William ifølge Attitude og fortsætter:

- Man skal være stolt af at være den person, man er. Man skal ikke skamme sig.

Månedens udgave af Attitude vil være tilgængelig i butikkerne fra 22. juni.

Se forsidebilledet her.

Læs prinsens udtalelse her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.