Prins i modvind efter ja til storvildtjagt

Britiske prins William vil gerne beskytte truede dyrearter, men er kommet i strid modvind for sine udtalelser om storvildtjagt.
Prins William er kommet i strid modvind hos en lang række dyrevenner, efter han har udtalt, at storvildtjagt i nogle tilfælde er en god ting.
Prins William er kommet i strid modvind hos en lang række dyrevenner, efter han har udtalt, at storvildtjagt i nogle tilfælde er en god ting. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

En person med royale aner må ofte gå på en knivsæg, når han eller hun skal udtale sig om følsomme emner. Det får prins William nu at føle.

Blækket er knap nok blevet tørt på prinsens traktat "Buckingham Palace Declaration", der skal beskytte truede dyr og særligt elfenbensbærende dyr, før emnet storvildtjagt har fået prins William i modvind.

I et interview med tv-stationen ITV-News udtaler prinsen:

- Der er plads til kommerciel jagt i Afrika og andre steder i verden, men det er ikke alles kop te, siger prinsen og hertugen af Cambridge for rullende kamera.

Det, prinsen mener, er, at eksempelvis gamle løver, der ikke længere parrer sig og spiller en rolle i artens overlevelse, kan indtjene store summer til naturreservaterne, hvis man lader storvildtjægere nedlægge dem.

- Men kun hvis pengene går til at beskytte arten, slår prinsen fast.

Udtalelsen er faldet flere dyrevelfærdsorganisationer for brystet. Den britiske organisation Lion Aid er forfærdede over, at prins William vil acceptere nedskydningen af så meget som én eneste løve.

I en udtalelse til avisen The Guardian, skriver Lion Aid:

- Med højst sandsynligt mindre end 15.000 vilde løver tilbage i Afrika, er der ingen plads til kommerciel jagt på løver. Der estimeres at være 1500 vilde hanløver tilbage, og som det ser ud nu, bliver cirka 300 skudt om året, og det kan man ikke kalde bæredygtigt.

Organisationen fortsætter med at kritisere de afrikanske lande, der tillader jagt på hanløver, der er over seks år gamle. Disse løver er nemlig slet ikke gamle i forhold til at kunne varetage en flok og parre sig for at sikre artens udbredelse, lyder det.

Prins William mener dog stadig, at balanceret og velreguleret storvildtjagt kan spille en vigtig rolle i forhold til at bevare truede arter.

- Hvis nogen derude vil betale den slags penge - det bliver ikke mig - men hvis nogen vil, så er det en berettiget måde at bevare truede arter på. Og det er ikke kun mig, der siger det. Det er der også mange fremtrædende organisationer, der mener, slår prinsen fast.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.