Prins i chok: Vennen er død

Storbritanniens prins Charles har mistet sin nære kammerat, den milliardære hertug Gerald Cavendish Grosvenor, der døde pludseligt tirsdag.
Prins Charles har mistet en af sine nære venner. Arkivfoto.
Prins Charles har mistet en af sine nære venner. Arkivfoto. Foto: Francois Mori/AP

Et pludseligt dødsfald har sendt chokbølger igennem det britiske kongehus.

Den kongelige families nære ven milliardæren og forretningsmanden Gerald Cavendish Grosvenor, der er hertug Westminster, døde tirsdag eftermiddag blot 64 år gammel efter kort tids sygdom.

Grosvenor døde på et hospital i området Lancashire, der ligger nord for storbyerne Liverpool og Manchester, oplyser en talsmand for Grosvenor til avisen The Telegraph.

Alle pårørende er underrettet, og der vil ikke blive offentliggjort flere detaljer om det pludselige dødsfald, lyder det videre.

Milliardæren har været nære venner med kongehuset i mange år og hører til i prins Charles' inderkreds. Grosvenos ene barn hertug Hugh Grosvenor stod fadder til prins Charles' barnebarn prins George, der en dag arver tronen.

Prins Charles og hans kone, hertuginde Camilla, er ifølge det britiske kongehus "dybt chokerede og meget triste" over vennens pludselige død, og dødsfaldet har også berørt dronning Elizabeth, fortæller en talsmand for Buckingham Palace videre.

- Jeg kan bekræfte, at Hendes Majestæt Dronningen er bekendt med nyheden om hertugen af Westminster. Dronningen og hertugen af Edinburgh (dronning Elizabeths mand, prins Philip, red.) har sendt deres kondolencer.

Gerald Cavendish Grosvenor er ifølge erhvervsmagasinet Forbes den tredje rigeste i Storbritannien og den 68. rigeste person i verden.

Han efterlader sig en kone, fire børn og børnebørn.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.