Prins hylder ofre for terror

Sammen med 70.000 fodboldfans hyldede prins William ofrene for terrorangrebet i Paris ved en fodboldkamp tirsdag aften.
Prins William mødte op tirsdag aften både i kraft af sin royale titel men også som præsident for det engelske fodboldforbund.
Prins William mødte op tirsdag aften både i kraft af sin royale titel men også som præsident for det engelske fodboldforbund. Foto: Rui Vieira/AP

Da England og Frankrig mødtes på fodboldbanen tirsdag aften til en venskabskamp, blev netop venskabet de to lande imellem cementeret ekstra grundigt, og den engelske prins William var i front.

Årsagen var det tragiske terrorangreb i Paris fredag aften. Sammen med den engelske premierminister, David Cameron, sang prins William med på den franske nationalsang, La Marseillaise. Herefter var der et minuts stilhed på det engelske nationalstadion, Wembley Stadium.

Under den franske nationalsang lyste Wembley op i rød, hvid og blå, der er farverne i det franske flag, Tricolour.

Om initiativet fra prins Williams side, sagde en talsperson fra kongehuset til Hello Magazine:

- Aftnens kamp er en chance for at hylde det franske folks- og det franske landsholds tapperhed og beslutsomhed, der naturligvis var påvirket direkte af fredagens angreb.

Terrorangrebet mod Paris startede ude foran det parisiske fodboldstadium, Stade de France, hvor Tyskland spillede venskabskamp med Frankrig fredag aften. Her fortsatte kampen, selvom to selvmordsbombere sprængte sig selv i luften tæt ved stadionet.

Grunden var, at man simpelthen troede, at det var brag fra fyrværkeri.

- At kampen fortsatte efter de første bomber har reddet mange menneskers liv og forpurret terroristernes plan om at drage fordel af en panisk situation, sagde talspersonen videre til Hello Magazine.

Det franske landshold var dybt berørt af situationen. Særligt spilleren Lassana Diarra, der mistede sin kusine ved terrorangrebet.

Prins William er præsident for det engelske fodboldforbund, The Football Association.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.