Prins hjælper skoledreng med joke-bog

Prins William og hertuginde Kate hjælper skoledreng, der samler penge ind til velgørenhed ved hjælp af vittigheder.
Prins William og hertuginde Kate har tilsyneladende en imponerende samling vittigheder, som de var villige til at dele ud af.
Prins William og hertuginde Kate har tilsyneladende en imponerende samling vittigheder, som de var villige til at dele ud af. Foto: Arthur Edwards/AP

En 11-årig britisk skoledreng har skrevet en joke-bog for at samle penge ind til velgørenhed, og prins William og hertuginde Kate var mere end glade for at hjælpe til.

Tom Hayes, som den nyslåede forfatter hedder, var træt af at skulle øve sin håndskrift, så han besluttede sig for at lave en bog med vittigheder i stedet for. Derfor skrev han til 45 berømtheder og spurgte, om de ville bidrage til hans samling, og støtten fra det royale par var overvældende.

Tom Hayes fik nemlig tilbagesendt hele to tætskrevne sider med vittigheder fra det royale par, mens dronning Elizabeth dog pænt afslog.

Den driftige dreng fik trykt 300 kopier af sin vittighedssamling som han solgte til 30 kroner stykket, og det betød, at han tjente flotte 9000 kroner.

Som en smuk gestus donerede han halvdelen af pengene til det hospital, hvor én af hans bedstefædre var indlagt op til sin død, mens han gav den anden halvdel af beløbet til den britiske hjerteforening. På den måde kunne han mindes sine bedstefædre, der døde med 18 måneders mellemrum.

- Der gik ikke lang tid, før jeg havde en masse jokes, og jeg tænkte, at jeg ville lave en fantastisk bog for at samle penge ind til minde om mine bedstefædre, fortalte den 11-årige dreng til The Liverpool Echo ifølge The Mirror.

Og måske var det meget godt, at Tom skrev til prins William og ikke Harry. Efter at have været på en tur til Sydpolen i 2013 med skuespilleren Dominic West, fortalte West i hvert fald, at han var blevet direkte chokeret over prins Harrys "ubehøvlede vittigheder".

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.