Prins hjælper hiv-smittede børn

Prins Harry var i starten af december i Lesotho for blandt andet at besøge hiv-smittede børn, og nu har han lagt billeder op fra besøget.
Prins Harry viser her et fotografi til nogle af de børn, han mødte i Lesotho i det sydlige Afrika.
Prins Harry viser her et fotografi til nogle af de børn, han mødte i Lesotho i det sydlige Afrika. Foto: Chris Jackson/AP

Mens hans storebror så basketball med Jay Z i New York, var prins Harry i begyndelsen af december på besøg i det lille afrikanske land Lesotho.

Her overværede han byggeriet af et nyt center, der blandt andet skal hjælpe hiv-smittede børn. Det er prinsens velgørenhedsorganisation Sentebale, der står bag byggeriet, og besøget var en stor oplevelse for Harry, der torsdag lagde en række billeder fra sin tur på Facebook.

- Mange af børnene var meget snakkesalige, mens andre var lidt overvældede. Men de smilede alle sammen. Og med det her besøg fik jeg endnu engang bekræftet, at vores indsats gør en forskel for tusindvis af børn hernede, og forhåbentlig kan vi være med til at redde en hel generation, skriver den 30-årige prins om et af Facebook-billederne.

Og Lesotho har i den grad brug for hjælp. I det lille land er en tredjedel af alle børn nemlig forældreløse, og landet har den tredjehøjeste rate af hiv-smitte i verden.

Således lever næsten 40.000 børn under 14 år med hiv, og da prins Harry mødte nogle af de mange syge børn, var det en følelsesladet affære.

- Vi taler om børn, som aldrig har haft en chance for at tale om deres sygdom, og som ikke anede, at de var en del af en så stor gruppe af hiv-smittede. Det var meget følelsesladet at se dem interagere med hinanden, skriver han.

Se billederne fra prins Harrys besøg i Lesotho på hans officielle Facebook-profil her: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1129203253775793.1073741985.236436923052435&type=1

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.