Prins hjælper bedstemor: Overtager pligter i udlandet

Unge prins Harry tager på vegne af sin aldrende bedstemor på en tur til Caribien i efteråret.
Skønne Prins Harry hjælper Dronning Elizabeth med de officielle pligter. 
Skønne Prins Harry hjælper Dronning Elizabeth med de officielle pligter.  Foto: Peter Nicholls/Scanpix/Arkiv

Selv om den britiske dronning Elizabeth stadig holder sig frisk, er det ikke alle officielle pligter, den nu 90-årige regent kan holde til.

Men heldigvis står hendes efterkommere klar til at afløse hende som officiel repræsentant for det britiske kongehus på de længere udlandsrejser.

Det gælder også dronningens barnebarn prins Harry, som til efteråret tager på en rejse til de caribiske øer på vegne af sin bedstemor, skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Og det er ikke bare en kort smuttur, som den snart 32-årige prins begiver sig ud på. I alt skal prins Harry besøge syv forskellige lande og østater, som tidligere var britiske kolonier.

På sin tur besøger prinsen østaterne Antigua og Barbuda, Grenada, St. Kitts og Nevis, St. Vincent og Grenadinerne, Barbados og St. Lucia.

Derudover lægger han også vejen forbi Guyana, der som østaterne også er medlem af sammenslutningen Commonwealth of Nations.

Det er ikke første gang, Prins Harry rejser til Caribien. Prinsen har tidligere været på officielt besøg på Barbados. Det er dog første gang, prinsen får lov til at opleve de andre østater.

Prins Harrys besøg sker i anledningen af 50-året for Barbados og Guyanas selvstændighed. I år kan også Antigua og Barbuda fejre 35 år som selvstændig østat.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.