Prins Henrik til pressen: Ingen snak, tak!

Da Prins Henrik mandag besøgte travløbet Prins Henrik Cup, ville han ikke stille sig til rådighed for pressen.
- Dermed sender han et signal om, at han opfatter sig selv som en pensionist, der kan gøre, hvad han vil, siger Lars Hovbakke Sørensen til bt.dk.
- Dermed sender han et signal om, at han opfatter sig selv som en pensionist, der kan gøre, hvad han vil, siger Lars Hovbakke Sørensen til bt.dk. Foto: Scanpix/arkiv

”Ingen dialog.”

Sådan lød beskeden til den fremmødte presse, da den pensionerede prins Henrik mandag overværede travløb på Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus.

Det skriver bt.dk.

Prins Henrik var mødt op for at overrække præmie og lykønske vinderen af Prins Henrik Cup, som han altså selv har lagt navn til, og det var første gang siden et jagtarrangement den 14. januar i Gribskov, at han viste sig for pressen i Danmark.

Medarbejderne på Jydsk Væddeløbsbane omdelte forud for arrangementet et stykke papir til de tilstedeværende journalister og fotografer, der dikterede, at der godt måtte tages billeder, ”men ingen dialog” med prins Henrik, skriver bt.dk.

Men da vinderkusken, Morten Friis, skulle lykønskes af prins Henrik, faldt der alligevel en drillende kommentar til pressen. For de mange journalister, der overværede præmieoverrækkelsen, gjorde hesten 'Temptation' urolig.

Og det opfangede prinsegemalen.

- Hesten er jo lige så nervøs som jer journalister, sagde en munter Prins Henrik ifølge stiften.dk.

Prins Henrik siden sin pensionering været på ferie i blandt andet Italien og Egypten og meldt fra til officielle arrangementer som eksempelvis kunst- og kulturtoppens store bal på Christiansborg Slot den 15. marts.

Han modtager stadig fuld apanage, og det har mødt kritik i befolkningen. I den forgangne uge var han på påskeferie på Marselisborg Slot – ikke langt fra travbanen – og tog altså plads på tilskuerpladserne mandag.

Det viser ifølge kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen, at prins Henrik kun vælger at deltage i de ting, der interesserer ham.

- Der er ikke nogen rød tråd i, hvad han deltager i, og hvad han ikke deltager i. Det handler om, hvad han har lyst til, ikke hvad han skal. Dermed sender han et signal om, at han opfatter sig selv som en pensionist, der kan gøre, hvad han vil, siger Lars Hovbakke Sørensen til bt.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.