Prins Henrik og dronning Margrethe undgår hinanden

To af landets kongehus-eksperter undrer sig over regentparret. Det er kunstigt, siger Sebastian Olden-Jørgensen.
Dronning Margrethe og prins Henrik er ikke set offentligt sammen siden august.
Dronning Margrethe og prins Henrik er ikke set offentligt sammen siden august. Foto: Keld Navntoft/Scanpix/arkiv

Det nærmeste offentligheden er kommet en forklaring på, hvorfor dronning Margrethe og prins Henrik ikke er set sammen i offentlig sammenhæng siden august, var forleden da dronning Margrethe udtalte sig om sin mands aktiviteter.

- Det er selvfølgelig et savn, at han ikke er med. Men det skal jo køre videre, og så gør man sig dobbelt så meget umage og får også meget ud af det, synes jeg, sagde dronning Margrethe i forbindelse med, at balletten "Nøddeknækkeren", hvor hun er scenograf, blev præsenteret i Tivolis Koncertsal.

Prinsens fravær undrer da også to af landets mest brugte kongehus-eksperter, Sebastian Olden-Jørgensen, og Lars Hovbakke Sørensen. De siger samstemmende til Se og Hør, at regentparets opførsel er usædvanlig.

- Det ser ud til, at de undgår hinanden, men det er netop den logiske konsekvens af Henriks strejke. Han vil under ingen omstændigheder stå ved hendes side i offentligheden. Og så kan det jo ikke gøres på anden måde, uanset hvor kunstigt det måtte virke, siger Sebastian Olden-Jørgensen.

Han bakkes op af Lars Hovbakke Sørensen, som ifølge Se og Hør siger, at det er usædvanligt, at prins Henrik ikke var med til den årlige Kongejagt.

Den næst mest flittige prins

Se og Hør har længe været ude med riven efter prins Henrik og hans gøren og laden. Og nu har ugebladet igen kigget i den kongelige kalender og gjort status.

Ugebladet noterer, at prinsen i november er den næstflittigste - så længe Margrethe ikke er i nærheden.

Således var prins Henrik alene, da han for knap tre uger siden præsenterede sit nyeste kunstværk "Abstrakt Torso" i Aalborg Kongres & Kultur Center, mens dronning Margrethe var alene ved præsentationen af balletten "Nøddeknækkeren".

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.