Prins Henrik og dronning Margrethe sender medfølelse og tanker til Belgien

Dronning Margrethe og prinsgemalen har sendt et kondolencebrev til Belgiens regentpar, kong Phillippe og dronning Mathilde.
Dronning Margrethe og prins Henrik opholder sig i øjeblikket på Marselisborg Slot i Aarhus. Herfra har de sendt er brev til det belgiske regentpar.
Dronning Margrethe og prins Henrik opholder sig i øjeblikket på Marselisborg Slot i Aarhus. Herfra har de sendt er brev til det belgiske regentpar. Foto:Scanpix/arkiv

Verdens ledere og regenter har udtrykt deres medfølelse for det belgiske folk efter tirsdagens to terrorangreb i den belgiske hovedstad Bruxelles.

Angrebene har ifølge det belgiske nyhedsbureau Belga kostet 30 personer livet, mens 230 er sårede.

Også dronning Margrethe og prins Henrik har sendt et kondolencebrev til Belgiens regentpar, kong Phillippe og dronning Mathilde.

kongehusets webside kan man se følgende besked:

"Regentparret har i dag sendt kondolencebrev til det belgiske kongepar, hvori de udtrykker deres medfølelse i anledning af dagens tragiske begivenheder i Bruxelles, Belgien."

Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, har også reageret. I følge Ritzau har han blandt andet sagt følgende:

- Jeg har givet udtryk for den smerte, vi alle sammen føler på Belgiens vegne. Det, vi oplevede her til morgen (tirsdag, red.), er ganske enkelt forfærdeligt. Det fylder mig med afsky, vrede og sorg.

Den amerikanske præsident Barack Obama har sagt:

- Amerikanernes tanker og bønner er med belgierne. Vi må forene os, vi må stå sammen uanset nationalitet, race eller tro mod terrorismens plage. Vi kan, og vi vil nedkæmpe dem, som truer trygheden og sikkerheden for folk rundt om i verden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.