Prins Henrik og co. får støtte fra forarget Søren Pind

Venstre-politikeren kalder det 'småligt' at de kongelige måske fremover skal dele deres jagtmarker med andre jægere.
Søren Pind støtter, at kongehuset skal have særlige jagtprivilegier.
Søren Pind støtter, at kongehuset skal have særlige jagtprivilegier. Scanpix

Kongehuset har ifølge en 165 år gammel lov eksklusiv og gratis jagtret på knap en tredjedel af statens naturarealer (64.000 hektar) – svarende til et område større end Bornholm.

Men muligvis står eneretten for fald. DR har de seneste dage sat spot på de kongeliges særprivilegier på jagtområdet og kunne i går fortælle, at kongehuset forhandler med Miljøministeriet om at give andre lov til at skyde dyr i de skove, der hidtil har været forbeholdt de kongelige.

LÆS OGSÅ: Se de kongeliges jagtritualer: Døde dyr på rad og række

Venstre-manden Søren Pind er ikke tilfreds med den udvikling. På Twitter raser han over, at de kongelige i fremtiden må deles udbyttet af rådyr og kronvildt med almindelige borgere. "Nu må de kongelige så heller ikke have den jagt for sig selv de har haft siden tidernes morgen. Hold nu op, altså," skriver han og giver sin svada hashtagget #småligt.

I går kom en af Søren Pinds politiske modstandere med en lige så ophidset udmelding på Twitter. Med med modsat fortegn. Enhedslistens Per Clausen er nemlig forarget over, at de kongelige har særprivilegier, som han i et tweet kaldte "tåbelige og forhistoriske."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.