Prins Henrik i arbejde igen

Prinsgemalen har som ventet droslet ned på sin offentlige tilstedeværelse, men i den kommende tid har han flere arbejdsopgaver i forbindelse med sine æreshverv og protektioner.
Den snart 82-årige prins Henrik har droslet ned, men er fortsat aktiv.
Den snart 82-årige prins Henrik har droslet ned, men er fortsat aktiv. Foto: Scanpix/arkiv

Pension er måske så meget sagt. Men pension var konklusionen, da dronning Margrethe i sin nytårstale sagde, at prins Henrik ville drosle ned.

Siden da har han været på flere ferier i udlandet og dermed har dronning Margrethe været alene om at klare de officielle forpligtelser og opgaver.

Nu viser prinsegemalens kalender alligevel en række opgaver i forbindelse æreshverv og protektioner. Og dem er der ikke så få af. 

Det skriver Billed-Bladet.

Så udover en tur i kirke i påsken sammen med sin hustru, en tur på Jysk Væddeløbsbane, hvor han overrakte præmier i hestevæddeløbet Prins Henriks Cup og den årlige modtagelse med fakkeltog i Fredensborg, byder den nærmeste fremtid dermed på flere arbejdsopgaver.


Den snart 82-årige prins Henrik overrakte i påsken præmier i hestevæddeløbet Prins Henriks Cup på Jysk Væddeløbsbane. Foto: Scanpix/arkiv

På mandag modtager han således en delegation fra den danske afdeling af Lycée International, St Germain-en-Laye Cedex, en skole vest for Paris.

Skolen har dansk undervisning på skemaet, og regentparret støtter skolen via deres fond.
Modtagelsen sker på Fredensborg Slot, hvor regentparret i øjeblikket opholder sig.

Og den 13. og 14. april er han ved sin hustrus side som værter ved et officielt besøg fra Mexico. Her kommer præsident Enrique Peña Nieto og hustruen Angélica Rivera på besøg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.