Prins Henrik gør det igen: Bliver hjemme fra royal mega-event

Henrik er ikke med, når Margrethe og co. tager til kongeligt bryllup i Sverige 13. juni.
Prins Henrik bliver hjemme, når hans hustru, børn og svigerdøtre tager til bryllup.
Prins Henrik bliver hjemme, når hans hustru, børn og svigerdøtre tager til bryllup. Arkivfoto: Scanpix

Stort set hele den danske kongefamilie vil være til stede, når Sveriges prins Carl Philip lørdag 13. juni bliver gift med sin kæreste Sofia Hellqvist i Slottskyrkan på kongeslottet i Stockholm.

En vil dog glimre med sit fravær. Prins Henrik bliver hjemme. Det oplyser kongehusets presseafdeling til tv2.dk. Presseafdelingen har ikke ønsket at fortælle årsagen til, at prinsgemalen ikke følger dronning Margrethe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie til den store royale begivenhed i Sverige.

Det er blot et par måneder siden, at prins Henrik grundet en 'influenza-ligende' sygdom blev væk fra de arrangementer, der var i forbindelse med dronning Margrethes 75 års fødselsdag 16. april. Henrik vakte efterfølgende en del opsigt ved at rejse til Venedig på rekreationstur dagen efter, hans hustru havde holdt stor fest på Fredensborg.

Netop set i lyset af prinsens manglende deltagelse i dronningens fødselsdags-arrangementer, sender Henrik et 'uheldigt signal' ved at blive hjemme fra det svenske bryllup. Det siger kongehusekspert og ekstern lektor ved Københavns Universitet, Lars Hovbakke Sørensen til tv2.dk.

- At prinsgemalen ikke deltager i brylluppet, sender et uheldigt signal, fordi der har været så meget kritik af, han ikke var med til dronningens fødselsdag og dagen efter var på vej til Venedig, siger han.

Efter rekreationen i Venedig har prins Henrik deltaget i flere officielle arrangementer. Sammen med dronningen indledte han 5. maj årets sommertogt med kongeskibet Dannebrog.

Dagen derpå var han i Tivoli med Humør Clubben, som han smilende og feststemt gik i Grøften med. I sidste uge indviede han i Hedehusene en stor skulptur, han selv har skabt.

Prinsen fylder 81 år 11. juni.

AFSTEMNING
Er det okay, at Henrik bli'r hjemme?
Er det i orden, at 81-årige prins Henrik bliver væk fra brylluppet?
Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.