Prins Henrik er rejst til England

Prinsgemalen mødes med andre royale overhoveder til en stor sejlsportsbegivenhed.
Prins Henrik elsker sejllads, og det får han masse af i England i dag og i morgen.
Prins Henrik elsker sejllads, og det får han masse af i England i dag og i morgen. Arkivfoto: Scanpix

Det har vakt røre, at prins Henrik bliver hjemme fra endnu et royalt mega-arrangement.

I april var den 80-årige prins - ifølge kongehuset på grund af sygdom - forhindret i at være med til fejringen af dronning Margrethe, da hun fyldte 75.

Kongehuset fortalte i denne uge, at han heller ikke skal med, når den svenske prins Carl Phillip lørdag 13. juni bliver gift med sin kæreste Sofia Hellqvist i Slottskyrkan på kongeslottet i Stockholm. Stort set alle de øvrige voksne medlemmer af det danske kongehus deltager i festlighederne.

Men heldigvis for prins Henrik, så er det ikke akut sygdom, der har ramt ham denne gang. Ifølge prinsens egen officielle kalender, der ligger på kongehuset.dk, så er han rejst til England.

"Prinsgemalen er til stede ved Royal Yacht Squadrons 200-års jubilæum den 4.–5. juni med Kongeskibet Dannebrog. Cowes, England," skriver kongehuset.

Jubilæet får deltagelse af en lang række andre kongelige fra Europa. Ifølge Yahctingworld deltager blandt andre også den britiske prins Philip, Monacos prins Albert, Spaniens King Juan Carlos og Norges prins Harald. Sidstnævnte deltager for øvrigt heller ikke i brylluppet i Sverige. Det tager hans hustru dronning Sonja sig af, har tv.2.dk skrevet.

Henriks mange 'møg-sager'

2015 er året, hvor prins Henrik har fået skabt en del blæst om sin person. Her er de største sager:

18. februar: Henrik deltager sammen med dronningen i et pressemøde, som regentparret holder for den hollandske presse. Dronningen kommenterer terrorhandlingerne i København. Prins Henrik beklager sig over, at han ikke er konge. "Hvorfor skal jeg være under min kone? Hvorfor?" spørger han.

13. april: Til et pressemøde forud for sin 75 års fødselsdag, fortæller dronningen, at prins Henrik - der egentlig skulle være ved hendes side - har meldt afbud pga. sygdom. "Han har noget, der minder om influenza," siger hun.

14. april: Kongehuset meddeler, at prins Henrik aflyser hele sin deltagelse i dronningens 75 års fødselsdag få dage senere.

16. april: Dronningen fylder 75 - og fejres uden Henrik. På sin karettur gennem København får hun i stedet følgeskab af prins Frederik. "Kun savende jeg min mand ved min side. Han ligger derhjemme og savner at være med, men jeg skulle hilse mange gange," siger hun i sin tale på rådhuset. Dagen rundes af med en stor gallafest på Fredensborg Slot.

17. april: Dagen efter den store fødselsdag rejser prinsen til Venedig. Det afslører Ekstra Bladet. Avisen bringer flere fotos af en tilsyneladende meget munter prins, der hygger sig hen over weekenden med venner i den italienske by.

21. april: Hoffet melder meget overraskende ud, at prins Henrik dropper sit livsværk - at han efter 40 år stopper som vinbonde.

15. maj. Det kommer frem, at prins Henrik har skilt sig af med sin gravhund Rosina. Ifølge kongehuset kunne hunden "ikke falde til." Rejsekongen Stig Elling skælder efterfølgende ud på Henrik - Elling mener, at prinsen ganske enkelt ikke 'magter' sine hunde.

2. juni: TV2 kan fortælle, at prinsen ikke deltager i den svenske prins Carl Philips bryllup.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.