Prins Henrik er aktiv på Mallorca

Prins Henrik åbner udstillingen "Eventyrlig Dialog" på den spanske ferieø, hvor han også viser flere af sine egne værker frem.
Prins Henrik åbner fredag en kunstudstilling på Mallorca.
Prins Henrik åbner fredag en kunstudstilling på Mallorca. Foto: Scanpix/arkiv

Under nytårstalen bekendtgjorde dronning Margrethe til stor overraskelse for mange, at prins Henrik ville "drosle ned" eller - med andre ord - gå på pension efter over fire årtier trofast ved hendes side.

Derfor ville man fremover kun se prinsen i begrænset omfang, lød det, og fredag giver han en af sine eksklusive optrædener - endda på Mallorca.

Det sker, når prinsen er til stede under åbningen af kunstudstillingen "Recontre Fabuleuse" - "Eventyrlig Dialog" - på den spanske ferieø, skriver kongehuset på sin officielle hjemmeside.

På udstillingen, som er sat op på galleriet CCA Andratx stik vest fra hovedbyen Palma, kan man se malerier skabt af den i dag afdøde af kunstner Carl-Henning Pedersen, som var en del af avantgardebevægelsen Cobra, og ikke mindst skulpturer lavet af prins Henrik selv.

Foruden malerierne og skulpturerne kan man også læse digte forfattet af de to prominente herrer.

"Recontre Fabuleuse" - "Eventyrlig Dialog" - kan ses på den spanske ferieø frem til den 30. april, hvorefter udstillingen kommer både forbi Danmark og ikke mindst prinsens hjemland, Frankrig.

Selv om den 82-årige prins, der sløjfede titlen "prinsgemal" i forbindelse med pensionisttilværelsen, har valgt at trække sig tilbage, trækker han stadig i de kongelige klæder en gang imellem.

Tidligere i september åbnede prins Henrik således Jagtens Hus, der blandt andet er et videns- og uddannelsescenter.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.