Prins Henrik aflyser royalt besøg efter dødsfald

Prinsgemalen har mistet sin lillesøster Madame Maurille Beauvillain de Monpezat. Nu rejser han til Frankrig for at deltage i bisættelsen.
Prins Henrik skal nu samles med sin familie for at deltage i bisættelsen af prinsgemalens 14 år yngre lillesøster.
Prins Henrik skal nu samles med sin familie for at deltage i bisættelsen af prinsgemalens 14 år yngre lillesøster. Foto: Scanpix/arkiv

Madame Maurille Beauvillain de Monpezat blev 67 år gammel.

Hun døde tirsdag i Frankrig, hvor hun boede. Årsagen til dødsfaldet er længere tids sygdom, oplyser Kongehuset.

Prins Henriks lillesøster var den yngste af i alt ni søskende og var gift med Jacques Beauvillain, og de havde sammen tre børn, herunder sønnen Thomas Beauvillain, der for en måned siden for første gang fortalte om morens sygdom - dog uden at uddybe, hvad hun præcist fejlede.

Dødsfaldet betyder, at prins Henrik må melde afbud til det royale besøg i Hvide Sande, Søndervig og Ringkøbing, der var planlagt til den kommende weekend d. 12.-13. september, skriver kendte.dk.

Prins Henrik og hans i alt otte søskende voksede op i den sydfranske by Cahors på familiens vinslot. Familien, der er af greve-slægt, har dog også i flere år boet i Fransk Indokina, der i dag er bl.a. Vietnam.

Men det var først efter, at grevefamilien var vendt hjem til Frankrig, at lillesøster Maurille kom til verden i 1948.

Bisættelsen af Madame Maurille Beauvillain de Monpezat kommer til at foregå fredag eller lørdag i Frankrig i denne uge og her ønsker den 81-årige prins Henrik at deltage, oplyser Kongehuset.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.