Prins Henrik aflyser: Frygter terror ved sommerfest

Den traditionelle sommerkoncert på Château de Cayx i Cahors er aflyst på grund af Frankrigs høje krav til sikkerhed efter den seneste tids terror.
Foto: Jens Nørgaard/Scanpix/arkiv

Sensommeren skulle traditionen tro have budt på musik og skønsang ved en sommerkoncert i parken ved prins Henriks franske slot, Château de Cayx, i Cahors.

Men nu er arrangementet aflyst. Og det selvom alt var klar til sommerkoncerten, som dronning Margrethe og prins Henrik med få undtagelser har afholdt siden 1995.

Det skriver Billed-Bladet.

Aflysningen sker på grund af den seneste tids terror på fransk jord. Sikkerheden omkring den slags offentlige arrangementer bliver simpelthen for omfattende.

Frankrig forlængede efter terrorangrebet i Nice for lige knap en måned siden undtagelsestilstanden, også kendt som nødret. Her tilsidesættes normale love og rettigheder på grund af omstændigheder, der truer samfundets struktur eller eksistens.

Skal sikkerheden på Château de Cayx leve op til de franske myndigheders krav, bliver det ikke den stemningsfulde og afslappede koncert, som både dronningen og prinsen ønsker at give deres gæster, skriver Billed-Bladet.

Sommerkoncerten skulle have fundet sted 18. august og operasangeren Susanne Elmark og Sønderjyllands Musikkorps havde ellers pakket kufferter og instrumenter og var klar til at tage afsted.


Operasangeren Susanne Elmark har dannet par med Anders Samuelsen, leder af Liberal Alliance. Foto: Jens Nørgaard/Scanpix/arkiv

Kongehuset sendte fredag eftermiddag en kort besked ud om aflysningen af koncerten på Chateau de Cayx. Et andet arrangement dagen efter i byen Cahors tæt ved Château de Cayx er også aflyst.

Det er anden gang inden for ganske få dage, at kongehuset aflyser et arrangement på grund af et lands undtagelselsetilstand. Onsdag blev et besøg i Tyrkiet fra 17. til 19. oktober aflyst på grund af landets undtagelsestilstand efter kupforsøget for nylig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.