Prins Harry smider uniformen efter 10 år

Den britiske prins har endnu ikke besluttet sig for, hvilke udfordringer han vil arbejde med på lang sigt.
Prins Harry til højre ses her ved en mindehøjtidelighed for faldne soldater i Afghanistan. Et land, han selv har været udsendt til som soldat to gange. Arkivfoto.
Prins Harry til højre ses her ved en mindehøjtidelighed for faldne soldater i Afghanistan. Et land, han selv har været udsendt til som soldat to gange. Arkivfoto. Foto: John Stillwell/AP

Storbritanniens prins Harry forlader til maj hæren efter 10 års tjeneste, hvor han blandt andet har været udsendt til Afghanistan to gange.

Det oplyser den 30-årige prins i en pressemeddelelse fra Kensington Palace mandag aften.

Prins Harry siger samtidig, at det har været en "meget svær beslutning" at træffe, men at han nu ser frem til et nyt kapitel i sit liv.

- Jeg føler mig meget heldig, at jeg har haft mulighed for at udføre nogle meget udfordrende opgaver, hvor jeg samtidig har mødt fantastiske mennesker, siger prins Harry, der blandt andet har været udsendt som helikopterpilot i Afghanistan.

- De oplevelser, som jeg har haft de seneste 10 år, vil jeg huske resten af mit liv. Det er jeg taknemmelig for, tilføjer han.

Som den yngste søn af prins Charles og afdøde prinsesse Diana er han nummer fire i den britiske tronfølge, men allerede til april bliver han skubbet et trin ned ad stigen, når hans storebror, prins William, og hertuginde Kate bliver forældre for anden gang.

Kort tid efter tager han på sin sidste mission som soldat, når han skal udstationeres fire uger hos det australske forsvar.

Efter sin tid i Australien vil han tage på officielt besøg i New Zealand og derefter følge i sin mors fodspor og lave frivilligt arbejde i Afrika syd for Sahara.

I slutningen af året begynder han arbejdet hos det britiske forsvarsministeriums program for soldater, der er blevet såret eller syg i tjeneste.

Men på lang sigt har han ikke konkrete planer, oplyser han.

- Jeg overvejer i øjeblikket fremtiden, og jeg er meget begejstret for de mange muligheder, siger han i pressemeddelelsen.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.