Prins Harry får kæmpe ros for handicap-sport

Canadas premierminister takkede den engelske prins for at have grundlagt Invictus-legene, hvor handicappede krigsveteraner konkurrerer.
Prins Harry talte med de handicappede veteraner i øjenhøjde, da han mødte Invictus-deltagerne i Toronto.
Prins Harry talte med de handicappede veteraner i øjenhøjde, da han mødte Invictus-deltagerne i Toronto. Foto: Nathan Denette/AP

Den engelske prins mødtes med de canadiske Invictus-atleter, der alle er tidligere udsendte soldater og militærpersonel, som er blevet såret i krig.

Mødet fandt sted i Toronto, hvor næste års Invictus Games skal afholdes. Her kunne prins William samtidig modtage en overdådig ros af Canadas premierminister, Justin Trudeau, for at have grundlagt Invictus-turneringen for to år siden.

- For mig er det et ekstraordinært, agtværdigt initiativ, som vi er meget, meget glade for at være partnere i, lød det fra Canadas premierminister, da planerne om næste års værtskab blev præsenteret, skriver den engelske avis The Telegraph.

Dette års Invictus Games begynder i Orlando, Florida, den 8. maj, og her vil over 500 krigsveteraner dyste i 10 forskellige sportsgrene.

Prins William grundlagde Invictus-legene i London i 2014, hvor også danske deltagere stillede op under Dannebrog, og i 2017 er værtskabet så gået til Canadas største by, der skal afholde turneringen i september.

- Dette er en mulighed for os for at anerkende den ekstraordinære tjeneste, den ekstraordinære styrke og modstandskraft hos dem, der vælger at tjene deres land, sagde Justin Trudeau, Canadas premierminister.

Prins Harry er ikke kun i Nordamerika for at modtage ros - han rejser efterfølgende fra Toronto til Orlando, hvor han skal overvære Invictus Games 2016.

- Det er en oplevelse, og det er en følelsesmæssig rutsjebane. Der er ikke et eneste tidspunkt under disse lege, hvor tilskuerne vil sidde og have ondt af de her gutter - det er ikke det, det handler om, lød det fra prinsen selv.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.