Prins giver klimaet skylden for krisen i Syrien

Prins Charles er kendt som en stor klima-forkæmper, og nu siger han i engelsk medie, at ændringer i klimaet har en medvirkende rolle til urolighederne i Syrien.
Prins Charles går ind i debatten om Syrien. 
Prins Charles går ind i debatten om Syrien.  FOTO: Scanpix

Den britiske prins Charles bruger meget af sin tid på at sætte sig ind i og diskutere klimaændringer i verden.

Han går ind for bæredygtighed, økologi og fornuftig ressourceforbrug.

Derfor skal han på en rejse til Paris holde tale ved åbningsceremonien for UN's Klima Forandrings Konference, skriver metro.co.uk

I den andledning har han ladet sig interviewe til Sky News, og her fortæller han, at der er meget store beviser for, at dele af den store konflikt i Syrien er resultatet af klimaforandringer.

- Vi ser her en klassisk sag, hvor der ikke er blevet taget hånd om problemerne. Jeg mener, selvom det lyder forfærdeligt at sige, så har mange af os sagt allerede for tyve år siden, at hvis vi ikke håndterede de her problemer, ville vi se større konflikter over de knappe ressourcer og stadig større vanskeligheder end tørke, som giver endnu større effekt på klimaet, og det betyder, at folk må flytte, siger han blandt andet.

Syrien er også ramt af klimaet

Han fortsætter sit interview med at sige:

- Og faktisk er der meget store beviser for, at en af de helt store grunde til alt det rædsomme, som sker i Syrien, var en tørke, som varede fem til seks år, og som til sidst har fået et stort antal folk til at forlade landet.

Han påpeger, at Pentagon netop er begyndt at se sammenhængen mellem klimaforandringer, konflikter og terrorisme.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.