Prins George fylder snart to: Se hvad han får i gave

Prinsens toårs fødselsdag nærmer sig, og den lille charmetrold kan se frem til fine metaller blandt fødselsdagsgaverne.
Prins George er nummer tre i arvefølgen næstefter sin far prins William og sin farfar prins Charles.
Prins George er nummer tre i arvefølgen næstefter sin far prins William og sin farfar prins Charles. Foto: Chris Jackson/AP

Almindelige børn får legetøj og rulleskøjter på deres toårs fødselsdag. Men når man er prins, vil der altid være noget ekstraordinært på det kongelige gavebord. Det kan britiske prins George se frem til på sin fødselsdag, når han fylder to år i næste uge.

I anledningen af den lille prins' fødselsdag vil "The Royal Mint" producere en særlig mønt i sterlingsølv for at markere den særlige begivenhed. Det er en britisk tradition at producere mønter til vigtige kongelige begivenheder, og prinsens fødselsdag er naturligvis ingen undtagelse.

Det er en traditionen, at børn får sølv i gave. På den måde ønsker man dem et sundt og godt helbred resten af livet.

Den nydesignede mønt er graveret med en billedfortolkning af fortællelegenden om St. George og dragen. Billedet er tegnet af den britiske kunstner Christopher Le Brun.

Den anden side af mønten forestiller et portræt af den britiske dronning Elizabeth, som er portrætteret af den engelske gravør Jody Clark, som tidligere har portrætteret dronningen på flere af de engelske mønter.

Den nye kongelige sølvmønt kommer til at koste 80 engelske pund, og der vil kun blive sat 7500 stykker til salg.

Også til prinsens dåb og første fødselsdag blev der designet unikke mønter til fejringen. Så nu kan endnu et stykke metal blive en del af samlingen. Senest blev der lavet en royal mønt til prinsens lillesøster, prinsesse Charlottes dåb, som fandt sted tidligere på måneden.

Prins George fylder to år 22. juli.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.