Prins går i krig mod krybskytter

Den britiske prins har nu tilsluttet sig en enhed, der bekæmper krybskytterne i Sydafrika.
Prins Harry afsluttede sin militærkarriere efter ti år tilbage i marts måned. Men prinsens nye færd byder alligevel Harry på kamp til stregen.
Prins Harry afsluttede sin militærkarriere efter ti år tilbage i marts måned. Men prinsens nye færd byder alligevel Harry på kamp til stregen. Foto: John Stillwell/AP

Efter den zimbabwiske løve Cecils død, har den britiske prins Harry tilsluttet sig arbejdet med at bevare sjældne dyrearter i Sydafrika og går ind i kampen mod krybskytterne.

I øjeblikket er prinsen på en tre måneder lang rundtur i Afrika, hvor han skal gennemgå miljøuddannelse i Sydafrika, Tanzania og Namibia. Her skal han lære, hvor vigtigt det er at beskytte Afrikas naturarv. Og det gælder også dyrene.

Ifølge Hello Magazine blev prinsen i sidste uge fløjet til Sydafrika, hvor han er blevet indkvarteret på en militærbase i den store nationalpark Kruger Park i Sydafrika.

Kruger er en af de største reservater i Afrika, som især er kendt for deres safarier, hvor man kan opleve "The big five", som består af løven, næsehornet, bøflen, elefanten og leoparden. Det er især disse dyr, som krybskytterne jager.

Ifølge Hello Magazine skal den 30-årige prins Harry deltage i Operation Corona, som er et projekt ledet af regeringen, der kæmper mod krybskytterne i Sydafrika.

Nu går prinsen på natpatrulje med en militærenhed for at sikre sig, at dyrene i Kruger kan færdes sikkert uden fare for krybskytterne. Via droner og overvågning deltager mere end 400 parkbetjente, de såkaldte "Rangers", i projektet.

Lederen for operationen, 62-årige Johan Jooste, har taget prinsen under sine vinger.

- Harry skal være sammen med mig et stykke tid. Vil vil gøre vores bedste for at holde ham i sikkerhed, siger Johan Jooste til Mail Online søndag.

- Vi går i krig mod disse banditter, og vi skal vinde, fortæller Johan Jooste.

Også prins Harrys bror, prins William, har blandet sig i debatten om krybskytteri. Ifølge The Telegraph har prins William skrevet et hyldestbrev til en afrikansk ranger, som har gjort en stor indsats for at beskytte dyrene mod krybskytter i Kenya.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.