Prins fjollede rundt i nationalpark

Prins Harry spillede gladeligt rollen som tiger, da han aflagde besøg i en nepalesisk nationalpark i håbet om at se en rigtig tiger.
Prins Harry på rundtur i Bardia National Park i Nepal.
Prins Harry på rundtur i Bardia National Park i Nepal. Foto: Pradeep Raj Onta/AP

Britiske prins Harry indtog i weekenden rollen som tiger til fotografernes store fornøjelse, da han besøgte Bardia National Park i Nepal for at høre om parkens indsats for beskyttelsen af vilde dyr, heriblandt vilde tigre.

Det skriver The Telegraph, som var til stede ved prinsens besøg i landet.

Da prinsen ankom til et sted i nationalparken med kamerafælder, der er sat ud for at overvåge tigrene i deres naturlige omgivelser, blev han skuffet over at se, at de var tomme, og det fik prinsens guide til at foreslå, at han skulle efterligne en tiger for at få en idé om, hvordan fotofælderne virkede.

Den idé var prins Harry straks med på og imiterede hurtigt en tigers gang. Helt tilfreds med sin efterligning var prinsen dog ikke.

- Ikke helt så godt som en tiger. Du ville blive en smule bekymret, hvis du så en af den slags komme gående imod dig, jokede prinsen, da han fik vist billederne af sig selv i rollen som det vilde dyr.

Mere tilfredshed var der fra hans side, da en af parkens medarbejdere viste ham billeder af nationalparkens tigre på det sted, hvor prins Harry befandt sig.

- Den var her? Fantastisk. Vis mig den tiger igen, hvis du vil være så sød, det var fantastisk. Den er smuk. Fed, sund, virkelig sund. De vil ikke kæmpe med mad, så længe de er veltrænede og raske, lød det fra prins Harry.

Ifølge The Telegraph har nationalparken i det vestlige Nepal nu en population på mere end 50 tigre. Til sammenligning havde parken tilbage i 2009 kun 18 tigre tilbage.

Prins Harry er i øjeblikket på et fem-dages besøg i Nepal.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.