Prins fejrer sin første fødselsdag som far

Prins Carl Philip fylder 37 år fredag den 13. maj
Prins Carl Philip kan fejre sin fødselsdag sammen med prinsesse Sofia og deres nyfødte søn.
Prins Carl Philip kan fejre sin fødselsdag sammen med prinsesse Sofia og deres nyfødte søn. Foto: /free

Fredag den 13. plejer at blive betegnet som en uheldig dag. Men for prins Carl Philip, der har fødselsdag i dag, bliver det nok en helt særlig dag.

Den svenske prins bliver 37 år gammel, og det er en ganske speciel fødselsdag for ham. Det er nemlig første gang, at han kan fejre sin fødselsdag som ægtemand og far.

13. juni sidste år sagde prins Carl Philip ja til prinsesse Sofia i Slotskirken i Stockholm. Og der skulle ikke gå lang tid, før det nygifte par kunne komme med en overraskelse til befolkningen.

- Vi er så lykkelige og glade for at kunne meddele, at vi nu venter vores første barn. Vi er meget forventningsfulde, sagde prins Carl Philip og prinsesse Sofia tilbage i oktober sidste år i en pressemeddelelse.

Tirsdag den 19. april kom så den lille prins Alexander til verden. Det svenske prinsepar havde ikke selv ønsket at kende kønnet på deres barn, mens prinsesse Sofia var gravid. Derfor kom kønnet som en overraskelse både for parret selv og for resten af Sverige, da lille Alexander kom til verden.

Hvor prins Carl Philip skal fejre sin fødselsdag er ikke offentliggjort, men han skal fejre dagen sammen med familien. Det bekræfter det svenske hof til Svensk Damtidning.

Du kan se kongehusets rørende billeder af prinsesse Sofia og prins Carl Philip med prins Alexander, da han var nyfødt, her: http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aktuellt/tackfranprinsparet.5.3c53a33153ef9563cd2106.html

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.