Prins drager på historisk rejse

Den 1. marts lander prins William i Kina som den første britiske royale i næsten 30 år.
Prins William drager snart til Asien, hvor han skal stå i spidsen for at fremme den kulturelle udveksling mellem Storbritannien og Kina.
Prins William drager snart til Asien, hvor han skal stå i spidsen for at fremme den kulturelle udveksling mellem Storbritannien og Kina. Foto: Kena Betancur/AP

Selv om besøget kun kommer til at vare tre dage, betyder det mere, end man lige skulle tro.

Når den britiske prins William lander i Beijing i Kina den 1. marts, er det nemlig en historisk begivenhed, idet han bliver den første britiske royale til at sætte sine fødder i det asiatiske land, siden dronning Elizabeth besøgte Kina i 1986.

Det skriver The Telegraph.

- Jeg glæder mig meget til snart at besøge Kina. Storbritannien og Kina har meget tilfælles rent kulturelt, og vi kan lære rigtig meget af hinanden, siger prins William i en ny Youtube-video, som det britiske kongehus har lagt på nettet.

I videoen forsøger den 32-årige prins, som er nummer to i arvefølgen til den britiske trone, i øvrigt at tale direkte til det kinesiske folk, idet han både indleder og afslutter videoen med sætninger på mandarin, som er det mest talte sprog i Kina.

Under det kinesiske besøg må prins William undvære sin hustru Kate, som er gravid og er sat til at føde i midten af april. Hun bliver derfor hjemme i England sammen med parrets 1-årige søn George.

Hør prins William forsøge at tale mandarin her: https://www.youtube.com/watch?v=t1NHe9lMH34

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.