Prins: Derfor tog jeg barselsorlov

Den svenske prins Daniel løfter sløret for, hvordan han håndterer livet som småbørnsforælder.
Foto: Scanpix

Man kunne være fristet til at tro, at Sveriges kongelige fik adskillige barnepiger til at se efter de yngste.

Sådan forholder det sig dog langtfra for det svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel.

Prins Daniel vægter nemlig samværet med sine to børn, prinsesse Estelle og prins Oscar, meget højt. Samtidig er det vigtigt for prinsen, at de royale børn vokser op omgivet af kærlighed.

Det slår han fast i et nyt interview med det svenske medie Aftonbladet.

 Foto: Scanpix

- Det, man vokser op med, er jo det normale. Det normale handler om kærlighed, varme og omtanke. Så er det fantastisk. Jeg bekymrer mig mere for de unge, der vokser op uden engagerede forældre. Som nu i kølvandet på hændelserne i Syrien og alle andre kriser i verden, hvor unge mennesker flygter på tværs af jordkloden. Det er dem, som vi skal bekymre os for, siger prins Daniel i interviewet.

Den 43-årige prins har tidligere skrevet sig ind i de svenske historiebøger, da han holdt barsel med begge sine børn, prinsesse Estelle på fire år og prins Oscar på otte måneder.

- Man får så meget ud af at være sammen med sine børn og lære dem at kende. Desuden får man en bedre forståelse for kvinden, der ofte tager det store ansvar. Jeg synes, at det var rart, at jeg gjorde det (holdt barsel red.), siger prins Daniel til Aftonbladet.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.