Prins charmerer et helt hold fodbold-damer

Prins William mødte de engelske løvinder, som spillede sig til en tredjeplads ved VM.
Prince William bød det engelske kvindelandshold inden for på Kensington Palace efter deres flotte tredjeplads ved VM.
Prince William bød det engelske kvindelandshold inden for på Kensington Palace efter deres flotte tredjeplads ved VM. Foto: Andrew Matthews/AP

Man skulle tro, at prins William og hertuginde Kate har hænderne fulde i øjeblikket med deres lille nye datter, prinsesse Charlotte. Men parret har også fundet plads i programmet til at passe de officielle forpligtelser.

Torsdag tog prins William imod kvinderne på det engelske fodboldlandshold kaldet "The Lionesses", det vil sige løvinderne, på Kensington Palace. Her lykønskede han dem med den flotte placering som nummer tre ved verdensmesterskabet i fodbold.

Den engelske prins fik hurtigt charmeret de vilde løvinder med ordene, at det kvindelige landshold havde "vist mændene, hvordan det skal gøres". Det engelske kvindelandshold har aldrig før opnået så høj en placering ved VM.

Løvinderne viste den imponerede prins deres bronzemedaljer, som netop var hjembragt fra Canada, hvor verdensmesterskaberne blev afholdt. Efter besøget hos den engelske prins skulle kvindelandsholdet videre til et møde med premierminister David Cameron.

Det blev de amerikanske kvinder, der snuppede førstepladsen ved VM, da de sejrede over sølvmedaljevinderne fra Japan. Ved det seneste VM i 2011, som blev afholdt i Tyskland, var pladserne ellers byttet om. Her var japanerne nemlig øverst på skamlen, mens amerikanerne indtog en andenplads.

Ud over mødet med det engelske landshold har prins William og Kate også netop været til kvartfinalerne ved dette års Wimbledon, så sporten er altså ikke lagt på hylden på trods af den nylige travlhed som forældre til to.

Se video af overrækkelsen her: http://www.bbc.com/news/uk-33463757

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.