Prins Charles vil give grønne fingre videre

Storbritanniens prins Charles afslører, at han vil opmuntre sit toårige barnebarn til at blive interesseret i havearbejde.
Prins Charles har tidligere forsøgt at videregive sin kærlighed til havearbejde under et royalt besøg i Australien sidste år.
Prins Charles har tidligere forsøgt at videregive sin kærlighed til havearbejde under et royalt besøg i Australien sidste år. Foto: Jason Reed/AP

Prins Charles forsøger at plante frø i hovedet på sit toårige barnebarn, den lille prins George, ved at involvere ham i det kongelige havearbejde så tidligt som muligt.

Det afslørede den 67-årige prins af Wales i et interview til BBC Radio 4's haveprogram, "Gardener's Questioning Time", hvor han forklarede, hvordan han forsøger at videregive sin kærlighed til planterne ved at tage den unge prins med ud i det kongelige haveanlæg, Highgrove Gardens.

- Man ved jo aldrig helt, hvad folk ender med at blive interesseret i, men det vigtigste er, at jeg får ham til at plante et træ eller to her, sagde prins Charles.

- Så vi har plantet sammen og skovlet jord på. For jeg tror, det er måden at gøre det på, når man er helt lille.

Prins George, der er barn af prins William og hertuginde Kate, kommer til at få adskillige hektarer at boltre sig på, mens han vokser op på de forskellige slotte og kongelige hjem i Storbritannien. Og hans bedstefar har sågar designet haverne og parkerne med tanke for børnebørnenes øjenhøjde.

- Både her og i Skotland har jeg forsøgt at designe tingene ud fra, hvad der appellerer til et barn. Det handler om stier og interesser, forklarer prins Charles, der også selv går i haven, når han er på sit kongelige landsted, Dumfries House, i Skotland.

- Vi har lavet en labyrint deroppe, hvilket er ret sjovt. Jeg elskede labyrinter, da jeg var barn. Man skal bare sætte sig i et barns sted. Det virker.

Prins Charles afslører dog ikke i interviewet, om han også vil opfordre sit barnebarn til at tale med træerne og planterne, som han selv har indrømmet at gøre.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.