Prins Charles ser døden i øjnene

I Mexico fejrer man "Dødens Dag", og det fik prins Charles og hertuginde Camilla at føle.
Prins Charles var med til at fejre "Dødens Dag".
Prins Charles var med til at fejre "Dødens Dag". Foto: José Méndez/AP

Mens amerikanerne afholder Halloween for at fejre allehelgensdagen, er der en langt mere makaber tradition i Mexico, hvor man én gang om året fejrer "Dødens Dag" - også kendt som "Dia de los Muertos".

Her klæder folk sig ud i skræmmende kostumer for at mindes de afdøde, og det fik prins Charles og hans hustru, hertuginde Camilla af Cornwall at føle, da de i weekenden var på besøg i Real del Monte i Mexico. Det skriver The Mirror.

Parret blev mødt af det makabre syn af kvinder med ansigterne malet som skeletter - noget, der er typisk for fejringen af den religiøse festival.

"Dødens Dag" har til formål at lade folk mindes deres afdøde kære på en festlig måde - noget, der kan virke makabert i andre dele af verden, men som i Mexico bliver gjort med pomp og pragt.

På byens torv i Real Del Monte var der således lavet et lille alter, hvor tændte stearinlys og mad skulle byde de afdøde tilbage til verden.

Også Colombia er med i rejseplanerne for prins Charles og hertuginde Camilla, der forventes at vende hjem igen den 5. november.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.