Prins bytter krigs-action ud med dyr og natur

Efter ti år i den britiske hær er prins Harrys pligt i tjenesten officielt slut.
Prins Harry forlader militæret til fordel for miljøbeskyttelse i Afrika.
Prins Harry forlader militæret til fordel for miljøbeskyttelse i Afrika. Foto: Sang Tan/AP

Efter mere end ti år i den britiske hær, er det tid til at sige farvel for den britiske prins Harry.

Den folkekære action-prins annoncerede i marts, at hans dage i tjenesten var talte. Fredag kunne han officielt lade sig pensionere fra jobbet, og det var en svær beslutning for den 30-årige prins.

- Efter mere end et årti i tjenesten er det en frygtelig svær beslutning at forlade hæren. Jeg har været utrolig heldig at få lov til at være en del af forsvaret, hvor jeg har udfordret mig selv og mødt fantastiske mennesker, siger prins Harry i en pressemeddelelse på det britiske kongehus' hjemmeside.

- Heldigvis vil jeg fortsat bære uniformen i selskab med kvinder og mænd fra tjenesten, og jeg vil hjælpe, hvor jeg kan i fremtiden, fortæller prins Harry.

Den 30-årige prins Harry havde to tjenester i Afghanistan. Den ene i Helmand-provinsens Camp Bastion, hvor også danske soldater holdt til under krigen i Afghanistan indtil 2013.

- Oplevelserne i Afghanistan vil være en del af mig resten af mit liv, sagde prins Harry til en mindehøjtidelighed tidligere i juni, hvor han hyldede omkomne soldater i Afghanistan.

Fremtiden ser dog lys ud for prinsen. Han skal nemlig på en tre måneder lang rejse til Afrika, hvor han skal gennemgå en miljøuddannelse i blandt andet Sydafrika, Tanzania og Namibia. Her skal han lære, hvor vigtigt det er at beskytte Afrikas naturarv.

- Nu har jeg afsluttet et kapitel af mit liv og begynder allerede på et nyt, afsluttede prins Harry i pressemeddelelse.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.